Islamiriigi võitlejad meelitasid elanikud surmalõksu (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi politseinikud Mosulis.
Iraagi politseinikud Mosulis. Foto: MUHAMMAD HAMED/REUTERS/Scanpix

Iraagi linna Mosuli lääneosas maskeerusid terrorirühmituse Islamiriik (ISIS) liikmed Iraagi valitsusväelasteks – selleks, et neid tervitavad elanikud enda juurde meelitada ja nad seejärel hukata.

Trobikond mehi, naisi ja lapsi tervitasid mustades autodes võitlejaid, kes kandsid politseijõudude vormiriietust. Viimased julgustasid rahvast juubeldama ja laulma – enne kui avasid elanike pihta tule. Iraagi ametnike andmeil sai surma vähemalt 15 tsiviilisikut.

ISISe valduses on nüüd vaid väike osa Mosuli linnast ning iraaklaste hinnangul oli julmuse eesmärgiks demonstreerida, et nende käes on siiski endiselt kontroll.

Rühmitis on kasutanud pealetungi tõrjumiseks korduvalt snaipreid, lõhkekehi ja enesetapupommitajaid. Allikate sõnul on alates koalitsioonivägede rünnaku algusest sagenenud ka julmad karistused väikseimate üleastumiste eest ning meetodite hulka kuuluvad nii uputamine, mahalaskmine kui peade maharaiumine.

Ka varem olevat võitlejad mitmel korral maskeerunud Iraagi sõduriteks, et meelitada inimesi oma meelsust reetma. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles