Läti territoriaalvete lähedal märgati kolme Vene sõjalaeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serpuhhov mullu oktoobris Türgis Istanbuli lähedal.
Serpuhhov mullu oktoobris Türgis Istanbuli lähedal. Foto: MURAD SEZER/REUTERS/Scanpix

Läti sõjavägi teatas, et märkas riigi territoriaalvete lähedal kolme Vene sõjalaeva.

 Armee kirjutas Twitteris, et laevad olid Liven 551, Serpuhhov 603 ja Moršansk 824. Neid märgati rannikust 12 meremiili kaugusel, kirjutab Independent

 Vene ajalehe Fontanka teatel paiknesid Moršansk ja teised alused enne Peterburi Kroonilinna sadama juures, kuid need äkki Läänemerele saadeti. Tõenäoliselt on tegu Moskva reaktsioonina sellele, et piirkonda saabub USA hävitaja USS Carney.

USA merivägi postitas hiljuti USS Carneyst pildi sotsiaalmeediasse, kust sai teada, et läinud nädalal viibis laev Taani lähedal. Alus patrullib Läänemerel, et toetada Euroopas USA riiklikke julgeolekuhuvisid.

USA hävitaja USS Carney mullu oktoobris Türgis Istanbulis. Foto: MURAD SEZER/REUTERS/Scanpix
USA hävitaja USS Carney mullu oktoobris Türgis Istanbulis. Foto: MURAD SEZER/REUTERS/Scanpix Foto: MURAD SEZER/REUTERS

Fontanka kirjutab veel, et Vene laevade mujale paigutamisega ei saa toimuda tänase võidupüha puhul kavas olnud mereväeparaadi.

Anonüümne sõjaväelane kinnitas aga Vene riiklikule uudisteagentuurile RIA Novosti, et üritust ära ei jäeta, kuid sellel osaleb plaanitust vähem laevasid.

Möödunud kuul märkasid Läti võimud territoriaalvete lähedal Vene allveelaeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles