Bundeswehri neonatsiskandaal sai jätku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kaitseminister Ursula von der Leyen Illkirchi baasis. Skandaal on pannud kaitseministri piinlikku olukorda.
Saksa kaitseminister Ursula von der Leyen Illkirchi baasis. Skandaal on pannud kaitseministri piinlikku olukorda. Foto: FREDERICK FLORIN/AFP/Scanpix

Saksa võimud vahistasid eile teise sõjaväelase, keda kahtlustatakse seotuses paremäärmuslaste vandenõuga poliitikute mõrvamiseks ja süü veeretamiseks põgenikele.

Föderaalprokuratuuri teatel vahistati 27-aastane kahtlusalaune Kehlis ja teda süüdistatakse vägivallaakti ettevalmistamises. Ajakirja Spiegel andmetel on vahistatu sõjaväelane, kes teenis Prantsuse-Saksa brigaadis Illkirchis. Samas teenis ka kahe nädala eest terrorikavatsuses kahtlustatuna kinni peetud 28-aastane leitnant Franco Albrechti.

Saksa prokuratuuri teatel kuulusid kaks sõdurit ja kolmas kahtlusalune, 24-aastane tudeng, rakukesse, mis kavatses rünnata poliitikuid ja avaliku elu tegelasi, keda nad pidasid süüdlaseks läbikukkunud immigratsioonipoliitika eest.

Saksa meedia andmetel oli paremäärmuslikul rühmitusel kavas rünnata Baieri liidumaal asuvat Erdingi pagulaskeskust kui ka poliitilise vasakspektri esindajaid. Sihtmärkide hulgas olid sotsiaaldemokraadist siseminister Heiko Maas ja Saksa ekspresident Joachim Gauck.

Pealekauba kavatses Albrecht lavastada rünnakus süüdi tegelase, kelle oli ise välja mõelnud. Nimelt oli ta suutnud end Saksa võimude juures registreerida Damaskusest pärit asüülitaotleja David Benjaminina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles