USA meedia väitel jagas Trump Lavrovile salajast infot, võimud lükkasid süüdistused tagasi (12)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump võttis Valges Majas vastu Vene välisministri Sergei Lavrovi.
USA president Donald Trump võttis Valges Majas vastu Vene välisministri Sergei Lavrovi. Foto: twitter

USA võimud lükkasid esmaspäeval tagasi ajalehe Washington Post süüdistused nagu oleks president Donald Trump avaldanud kohtumisel Venemaa välisministrile Sergei Lavrovile salajast informatsiooni.

USA presidendi rahvusliku julgeoleku nõuniku Herbert McMasteri ja välisminister Rex Tillersoni sõnul vestles Trump Lavrovigia konkreetsetest terrorismiohtudest, kuid ei paljastanud mingeid «allikaid ega meetodeid», nagu ajaleht väidab.

«President ja välisminister kõnelesid terroriorganisatsioonide ohtudest, muu hulgas ohust lennundusele. Ühelgi hetkel ei tulnud jutuks mingid luureallikad või meetodid ega räägitud ka sõjalistest operatsioonidest, mis avalikkusele niigi teada pole,» kinnitas kohtumisel isiklikult viibinud McMaster.

Washington Post väitis anonüümsetele allikatele viidates, et Trump rääkis Lavrovile asju, mida USA on hoidnud salajas isegi oma lähedaste liitlaste ja administratsiooni töötajate eest.

«Olin ise kogu aeg samas ruumis ja midagi taolist ei toimunud,» ütles McMaster.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles