Comey tuttav: Trump peaks hirmul olema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Comey.
James Comey. Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

Vallandatud FBI ülema tuttav sõnas usutluses, et president Donald Trumpi asemel oleks temal enne Comey tunnistuste andmist hirm nahas, vahendab CNN.

«Ma leian, et on väga huvitav ja tähelepanuväärne, et Comey keeldus oma lugu eraviisiliselt lahendamast,» sõnas Benjamin Wittes, kes kirjeldas end Comey usaldusisikuna. «Tal on oma lugu rääkida.»

Comey on nõustunud andma oma tunnistuse Senati ees pärast 29. maid. Wittes teatas, et otsustas rääkida oma vestlustest Comeyga pärast seda, kui tuli avalikuks, et Trump oli palunud julgeolekujuhtidel leiud Vene sidemete kohta maha vaikida.

Wittesi sõnul suhtus Comey juba ametisse vannutamise järel Trumpi suure skeptilisusega, kuna väidetavalt oli president palunud luurejuhtidelt endale lojaalsust. See aga läheb vastuollu agentuuride erapooletu tegutsemise põhimõtetega.

Trump vallandas Comey sel kuul tuues ettekäändena FBI otsuse alustada vahetult enne möödunud aasta presidendivalimisi uurimust demokraatide meiliserveri lekete kohta, mis ekspertide sõnul kahjustas tõsiselt Hillary Clintoni võiduvõimalusi.

James Comey vastutas ka Trumpi kampaaniameeskonna ja Vene ametnike sidemete uurimise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles