Trump: kohtumine Putiniga oli suurepärane (9)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: AFP/SCANPIX

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump kiitis oma esimest kohtumist Venemaa kolleegi Vladimir Putiniga. 

«Eile kohtusime Vladimir Putiniga, mis oli suurepärane,» ütles Trump täna kohtumisel Suurbritannia peaministri Theresa Mayga.

Putin ja Trump pidasid eile Saksamaal Hamburgis G20 tippkohtumise kõrvalt oma esimese vestluse, mis kestis kaks tundi ja 15 minutit.

Trump tõstatas kõnelustel Putiniga Moskva USA valimistesse sekkumise teema, samuti lepiti kokku relvarahus Süüria edelaosas. Lisaks räägiti suhtluskanali loomisesest Ukraina konflikti arutamiseks ja lahendamiseks.

Tänasel kohtumisel Mayga  teatas Trump tema sõnul «väga suurest» kavandatavast kaubandusleppest Suurbritanniaga.

May oli esimene välisliider, kes külastas Trumpi Valges Majas pärast presidendiametisse vannutamist.

Trump kohtub täna Jaapani peaministri Shinzo Abe, Indoneesia presidendi Joko Widodo ja Singapuri peaministri Lee Hsien Loongiga. Samuti võtab ta osa naiste ettevõtlus- ja rahandusüritusest koos Saksamaa kantseleri Angela Merkeliga.

Õhtul pärast kohtumise lõppu naaseb Trump tagasi Ühendriikidesse, kuid tuleb Euroopasse tagasi tõenäoliselt juba järgmisel nädalal, mil võtab osa 14. juuli pidustustest Prantsusmaal.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles