Meedikud: Iisraeli sõdurid tapsid kokkupõrgetes palestiinlase

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli sõdurid
Iisraeli sõdurid Foto: HEIDI LEVINE/SIPA/HEIDI LEVINE/SIPA/Scanpix

Iisraeli sõdurid lasid täna varahommikul Läänekaldal Jenini põgenikelaagris tekkinud kokkupõrgete käigus maha palestiinlase, vahendab Palestiina meedikute ja julgeolekuallikate sõnu BNS.

Veel kaks palestiinlast sai vahejuhtumis vigastada, neist ühe seisund on allikate sõnul tõsine.

Iisraeli armee teatas, et sõdurid tulistasid «ründajate» suunas pärast seda, kui «Palestiina püssimehed avasid tule sõjaväelaste pihta ning kallaletungijad loopisid lõhkeseadeldisi vägede suunas», kes põgenikelaagris korda hoiavad.

Rahutused Palestiina aladel puhkesid viimati 2015. aasta oktoobris ning on tänaseks nõudnud vähemalt 276 palestiinlase, 42 iisraellase, kahe ameeriklase, kahe jordaanlase, eritrealase, sudaanlase ja briti elu, selgub AFP statistikast.

Iisraeli võimude sõnul on enamik palestiinlastest tapetud olukorras, kus nad on rünnanud noa või tulirelvaga, kuid on esinenud ka autoga rammimise katseid.

Ülejäänud on maha lastud meeleavalduste või kokkupõrgete käigus, osa on hukkunud ka Iisraeli õhurünnakutes Gaza sektorile.

Vägivald on viimastel kuudel siiski tunduvalt vähenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles