Valge Maja uus kommunikatsioonidirektor on korraldamas «suurpuhastust»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Maja kommunikatsioonidirektor Anthony Scaramucci
Valge Maja kommunikatsioonidirektor Anthony Scaramucci Foto: Chris Kleponis / CNP/MPI/Capital Pictures/RS/Scanpix

Valge Maja uus kommunikatsioonidirektor Anthony Scaramucci on jäänud oma esimestel päevadel uues ametis silma väga järskude väljaütlemistega, viimati kutsus ta presidendi personaliülem Reince Priebus-t «paranoiliseks skisofreenikuks», kirjutab Independent.

Scaramucci lisas veel, et lähiajal võidakse nõuda Priebusi ametist lahkumist. Samuti paistab, et Valge Maja on alustamas «puhastust», et vabaneda inimestest, kes on ajakirjandusele informatsiooni lekitanud.

Scaramucci uuris ühelt väljaande New Yorker ajakirjanikult tema allikate kohta. Kui kommunikatsioonidirektor vastust ei saanud, siis väitis ta, et vallandab kõik informatsiooni lekitanud isikud. Scaramucci sõnul vallandas ta hiljuti ühe mehe ja väitis, et tal on «kolm või neli inimest, kelle ma homme vallandan».

Scaramucci süüdistas personaliülem Priebus-t informatsiooni lekitamises New Yorkerile, esitades teooria, mille kohaselt oli lekitamine vastusamm sellele, et president Donald Trump ei kutsunud personaliülemat enda korraldatud õhtusöögile.

Scaramucci ja Priebuse vahelt on läbi jooksnud must kass, sest väidetavalt oli personaliülem vastu Scaramucci uueks kommunikatsioonidirektoriks nimetamisele.

«Kasutan vahel värvikat keelt. Kavatsen edaspidi sellest hoiduda, kuid ei kavatse alla anda tulises võitluses president Trumpi agenda pärast,» kirjutas Scaramucci Twitteris.

Scaramucci on kuulutanud sõja kõigile neile, kes informatsiooni lekitanud on ja oma töökohaga on siiani pidanud maksma endine pressisekretäri abi Michael Short. Scaramucci rääkis väljaandele Politico oma plaanist Short vallandada, aga siis mõistis ajakirjanduse hukka, et nad sellest kirjutasid, vahendab Independent. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles