Postimehe ajakirjanik Barcelonas: rünnaku lähistel on palju segadust, eemal rannas näis aga kõik rahulik (2)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Siiri Liiva

Barcelonas viibiva Postimehe ajakirjaniku Siiri Liiva sõnul on pärast rünnakut tänavatel inimeste seas palju segadust, eemal rannas näisid aga kõik rahulikuna. 

Kesklinn ehk Kataloonia väljak suleti pärast rünnakut ning ühistransport paaril sellele suunduval tänaval ei sõida. Tänavatele lisandus kiirelt politseinikke. Mööda sõitnud kiirabiautos märkas Liiva meedikute peas kiivreid. Samuti oli taevas tiirutamas näha helikopterit.

Foto:
Foto: Foto: Siiri Liiva

«Inimesed kas seisavad lihtsalt, vaatavad pingsalt oma nutitelefoni või püüavad tühjaks jäävaid taksosid,» kirjeldas ta kohapealset olukorda.

Foto:
Foto: Foto: Siiri Liiva
Foto:
Foto: Foto: Siiri Liiva

Sündmuspaigast eemal randa suunduval teel on aga Liiva sõnul kõik rahulik. «Ainult inimesed pigem liiguvad rannast ära ja taustal, linna poolt on kosta sireenid,» ütles ta. «Randa kas pole uudised jõudnud või ei lase nad end häirida.» Liiva märkis, et vaid mõned turistid tundusid murelikud. 

Foto:
Foto: Foto: Siiri Liiva

Ka mitu tundi pärast rünnakut on bussid Liiva sõnul paksult rahvast täis ning väldivad endiselt kesklinna piirkonda. «Läbi linna sõites on näha, et palju rahvast on siiski tänavatel ja liiklus kohati täitsa toimib.»

Juhtunu hetkel oli Liiva ise mõned kvartalid eemal lõunatamas. «Korraga tormas kiljuv rühm inimesi meie söögikohta sisse ja teenindajad hüüdsid: «Sulgege uks!»,» rääkis ta. Uks jäi aga siiski avatuks ning inimesed rahunesid peagi. Esialgu kirjutas kohalik meedia Liiva sõnul, et tegu ei ole terrorirünnakuga. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles