Kataloonia politsei asus riigi valitsuse poolele (2)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Barcelona mängule Juventusega võtsid iseseisvuslased kaasa nende kampaaniale tähelepanu juhtiva plakati kirjaga «SOS demokraatia». Hispaania valitsuse sõnul rikuvad demokraatia põhimõtteid aga iseseisvuslased, kes tahavd korraldada seadusevastast referendumit.
FC Barcelona mängule Juventusega võtsid iseseisvuslased kaasa nende kampaaniale tähelepanu juhtiva plakati kirjaga «SOS demokraatia». Hispaania valitsuse sõnul rikuvad demokraatia põhimõtteid aga iseseisvuslased, kes tahavd korraldada seadusevastast referendumit. Foto: JOSEP LAGO / AFP / Scanpix

Kuigi Kataloonia piirkonna valitsus teatas eile ametlikult 1. oktoobri iseseisvusreferendumi kampaaniale avalööki andes, et kavatseb selle Hispaania valitsuse poolt ebaseaduslikuks kuulutatud ettevõtmisega jätkata, saabus sel nädalal ka teade, mis kallutab tõenäosust hääletuse läbikukkumise poole.

Nimelt kinnitas Kataloonia kohaliku politseijõu Mossos D’Esquadra juht Josep Lluis Trapero, et allub Hispaania valitsuse käsule takistada seadusvastase referendumi läbiviimist. Enne seda oli talle alluvatest Kataloonia politseijõududest kasvõi osa võimalik vastuhakk keskvõimule üks mure ja ebakindluse külvajaid.

Peljati, et Mossose asemel peab Kataloonias riigikorra hoidja rolli üle võtma üleriigiline politseijõud Guardia Civil. See aga süvendanuks veelgi pingeid piirkonnas, mille elanikkonnast umbes 40 protsenti toetab praegu Hispaaniast eraldumist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles