Vaimuhaiglast vabastatud venelane raius lapsel pea maha (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuga
Nuga Foto: Panther Media/Scanpix

Venemaal range režiimiga psühhiaatriakliinikust välja lastud süüdimõistetud mõrvar nüsis pea maha pooleteiseaastasel tüdrukul ning võttis selle endaga tänavale kaasa.

Veretöö toimus Lõuna-Venemaal Astrahanis. 42-aastane Mihhail Elinski vigastas noaga ka lapse ema, kes sai kõhtu haavata, ent jäi ellu.

Pärast lapse tapmist lõikas ta imikul pea maha, võttis selle tänavale kaasa ning välgutas politseinike suunas noaga.

Politsei avas mehe pihta lõpuks tule ja ta viidi haiglasse, kus suri.

Kuue aasta eest mõisteti Elinski süüdi ühe naise tapmises, samuti diagnoositi tal paranoiline skisofreenia. Teda raviti enne vabakslaskmist range režiimiga psühhiaatriahaiglas.

Tapetud lapse ema Tatjana oli ühtlasi Elinski nõbu ja ta palus võimudel meest mitte vabastada, kuna tema kartuse järgi oli ta endiselt ühiskonnale ohtlik.

Ta kirjeldas, kuidas üritas oma tütart päästa. «Läksime koos välja ja tüdruk istus kolmerattalise jalgratta peal,» rääkis Tatjana. «Ta tõmbas ta maha, võttis ta kinni ja viis kööki. Ta sulges ukse ja hakkas teda lõikuma,» jätkas venelanna.

«Jooksin kööki ja üritasin teda takistada, aga ta pussitas mind kõhtu,» lausus Tatjana. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles