Saksamaal sõlmiti esimesed geiabielud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna Berliini linnahallis laulatatud Bode Mende (keskel paremal) ja Karl Kreile (keskel vasakul) on Saksamaa esimene seaduslikult abiellunud geipaar.
Täna Berliini linnahallis laulatatud Bode Mende (keskel paremal) ja Karl Kreile (keskel vasakul) on Saksamaa esimene seaduslikult abiellunud geipaar. Foto: Odd Andersen/AFP/Scanpix

Saksamaal Berliini linnahallis andis täna abieluvande esimene samasooline paar, kelleks olid geiaktivistidest 60-aastane Bodo Mende ja 59-aastane Karl Kreile, vahendab uudisteagentuur AFP.

Lisaks paari pere ja sõprade ringile võtsid laulatusest osa ka eri riikide fotograafid ja teleoperaatorid, et sündmust jäädvustada.

«Ma olen uskumatult rahul, see on äärmiselt sümboolne - olla tunnustatud kui täiesti normaalne paar,» ütles Kreile pulmatorti lõigates.

FOTO: AXEL SCHMIDT/REUTERS/Scanpix
FOTO: AXEL SCHMIDT/REUTERS/Scanpix Foto: AXEL SCHMIDT/REUTERS

Mende ja Kreile on koos olnud alates 1979. aastast, kooselu registreerisid nad 2002. aastal, olles samuti üks esimesi paare, kes selle peale vastava seadusmuudatuse vastuvõtmist ära tegid.

Lisaks Berliinile toimus laulatusi ka Hamburgis, Hannoveris ja teistes Saksamaal linnades.

Kolm kuud tagasi hääletas Saksamaa parlament ülekaalukalt geiabielude poolt, lubades sellega Saksamaa hinnanguliselt 94 000 samasoolisel paaril soovi korral ka abielluda. Arvamusküsitlused näitavad, et geiabielusid toetab 75 protsenti Saksa ühiskonnast.

Seadusemuudatusega said samasoolised paarid teiste peredega samad õigused ka adopteemise osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles