Kreml nõudis Ukrainalt punalipu põletajate karistamist

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina rahvuslased põletamas eile Lvivs punalippu.
Ukraina rahvuslased põletamas eile Lvivs punalippu. Foto: SCANPIX

Venemaa soovitas Ukraina võimudel tuua kohtu ette isikud, kes kähmlesid 9. mail Lvivis Teise maailmasõja lõppu tähistanud inimestega.

Samal ajal, kui paljud inimesed tähistasid Ukraina lääneosas asuvas Lvivis Teise maailmasõja Euroopa-lahingute lõpu ja NSV Liidu Suures Isamaasõjas saavutatud võidu 66. aastapäeva, saabusid linnas asuva ilmasõja memoriaali juurde ka Ukraina rahvuslike ühenduste liikmed, kellel tekkis konflikt tähtpäeva tähistanud inimeste ja miilitsatega.

Lenta.ru andmetel põletas rühm noorukeid linnavalitsuse ees ka punalippu, kusjuures korrakaitsjad ei püüdnudki neid takistada.

Interfaxi teatel ründasid rahvuslased ka Vene diplomaate, kes püüdisd asetada lilli linnas asuva Teise maailmasõja memoriaali jalamile. Väidetavalt võeti diplomaatidelt ära ka Vene trikoloor, millel seejärel ka jalgadega trambiti.

Venemaa Föderatsiooni välisministeerium teatas tehtud avalduses, et eilsele võidupühale heitsid varju lubamatud intsidendid Ukrainas.

«Me ootame, et kohalikud julgeolekuametnikud leiavad üles isikud, kes selle eest vastutavad ning nad saavad teenitud karistuse» seisis avalduses, milles nimetati süüdlasi Venemaa-vastasteks demonstrantideks ja äärmuslike vaadetega natsionalistideks.

Lvivi kuberner Mõhhailo Tsõmbaljuk teatas aga täna ajakirjanikele, et on esitanud juhtunu tõttu avalduse oma tagasiastumise kohta. Kuberneri otsuse peab heaks kiitma ka president Viktor Janukovitš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles