Iraan teatas USA spioonivõrgustiku paljastamisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani luureminister Heidar Moslehi ajakirjanike keskel.
Iraani luureminister Heidar Moslehi ajakirjanike keskel. Foto: SCANPIX

Iraani luureministeeriumi teatel on nad avastanud ja likvideerinud Ühendriikide luureteenistuse CIA heaks spioneerinud võrgustiku ja vahistanud 30 inimest.

Riiklikus televisioonis loeti täna ette ministeeriumi avaldus, mille järgi avastasid Iraani luureagendid pärast laiaulatuslikku luure- ja vastuluuretegevust «keerulise spionaaži- ja sabotaaživõrgustiku, mis on seotud Ameerika luureorganisatsiooniga».

Avalduses öeldakse, et luureministeeriumi agentidel õnnestus vastasseisus CIA elementidega arreteerida 30 spiooni. CIA võrgustiku eesmärk oli väidetavalt värvata Iraanis inimesi, kes luuraksid islamivabariigi teadusasutuste, ülikoolide, tuumaprogrammide ja muude rajatiste järele.

Iraani võimud on ka varem teatanud välisriikide, eriti USA, Briti ja Iisraeli luureagentuuridega väidetavalt seotud isikute vahistamisest, vahendas AP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles