Autoga sõitnud saudi naised vahistati

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoga sõitnud saudi naised viidi politseijaoskonda.
Autoga sõitnud saudi naised viidi politseijaoskonda. Foto: SCANPIX

Saudi Araabia võimud pidasid kinni viis naist, kes vaatamata naistele kehtestatud autojuhtimiskeelule tabati autoroolist.

Saudi Araabia uudisteagentuuri Sabq.org teatel viis usupolitsei naised politseijaoskonda, kus nad üle kuulati. Kuna võimud pole juhtunut kommenteerinud, pole ka selge naiste edasine saatus, vahendas uudistevõrk AFP.

22. mail vahistati auto juhtimise eest Manal al-Sharif, misjärel kirjutasid konservatiivses kuningriigis kehtivast korrast ka paljud välisagentuurid. Ka alustati Sharifi toetuseks internetis allkirjade kogumist.

Toetust naiste autojuhtimisõigusele on avaldanud ka Ühendriikide välisminister Hillary Clinton ja Saksamaa liidukantsler Angela Merkel.

Naiste juhtimisõigust ei keela Saudi Araabias küll ükski seadus, kuid juhilube väljastatakse vaid meessoost isikutele. Internetis levivad aga üleskutsed istuda protestiks autorooli nendel naistel, kellel on välismaal väljastatud juhiluba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles