Norra valitsuskvartalis toimus plahvatus

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatus Oslo kesklinnas.
Plahvatus Oslo kesklinnas. Foto: SCANPIX

Oslo südalinnas asuvas valitsuskvartalis toimus võimas pommiplahvatus, mis nõudis vähemalt seitse inimelu ja tekitas pealinnas kaose.

«VG (Norra tabloidleht Verdens Gang - toim.) ja valitsushoonete aknad on purunenud. Tänaval lamavad verised inimesed,» kirjeldas sündmuspaigale sõitnud Norra riigiraadio NRK ajakirjanik, kes võrdles plahvatust maavärinaga, vahendas uudistevõrk AFP.

Norra meedia teatas vähemalt seitsmest hukkunust ja kahest raskelt haavatust. Politsei on kinnitanud, et pommiplahvatus nõudis ohvreid, kuid hukkunute täpset arvu ei täpsustatud. Reutersi korrespondendi sõnul on vigastatuid vähemalt kaheksa.

Piirkonnas asub mitmeid valitsushooneid. Reutersi andmetel on põlema süttinud mitmed lähedalasuvad hooned, kaasa arvatud naftaministeerium.  Norra väljaande Dagbladet väitel oli sihtmärgiks just nafta- ja energiaministeerium, kuid kinnitus sellele puudub. 

Kell 15.20 kohaliku aja järgi (Eesti aja järgi kell 16.20) toimunud võimsa plahvatuse põhjus pole selge ja ka politsei ei soovinud teemat kommenteerida.

Valitsuse esindaja Camilla Ryste kinnitas AP-le, et peaminister Jens Stoltenberg plahvatuse hetkel valitsushoones ei viibinud. Varem väitsid mitmed Norra allikad, et vigastatute seas on ka valitsusjuht.

Sündmuspaika on saadetud sõjaväelased, kellele on antud käsk ala sulgeda. Paljud sündmuspaiga lähedal elavad ja kvartalis töötavad inimesed on evakueeritud.

VG otsekajastust saab vaadata siit. Video sündmuskohast on nähtav ka Soome rahvusringhäälingu YLE kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles