Breivik plaanis rünnata ka kuningalossi ja Töölispartei peamaja

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheks Anders Behring Breiviki sihtmärgiks oli ka Oslos asuv kuningaloss
Üheks Anders Behring Breiviki sihtmärgiks oli ka Oslos asuv kuningaloss Foto: SCANPIX

Norra tabloidi Verdens Gangi andmetel olid Anders Behring Breiviki sihtmärkide nimekirjas ka Oslos asuv kuningaloss ning Norra Töölispartei peamaja, vahendas AFP.

«Ülekuulamise ajal ütles ta, et plaanis rünnata ka teisi objekte, kuid 22. juulil olid sihikul vaid Oslo valitsuskvartal ja Utøya saar,» ütles prokurör Paal-Fredrick Hjort Braby ajalehele.

Verdens Gangi andmetel oli kuninga loss sihtmärgiks oma sümboolse väärtuse ning Töölispartei peakorter Breiviki poolt vihatud multikultuurse ühiskonna loomise tõttu.

«Ma ei tahaks kommenteerida võimalikku sihtmärkide arvu, mis tal mõttes oli. Need olid selged sihtmärgid terroristile, kelle mõte on valitsust rünnata,» ütles Hjort Braby.

Breiviki advokaat tunnistas samuti, et mehel oli plaanis ka teisi sihtmärke rünnata. «Tal oli mitmeid eri suurusega projekte selleks reedeks plaanitud,» ütles Geir Lippestad Aftenpostenile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles