Medvedev soojendab suhteid Ladina-Ameerikaga

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Dmitri Medvedev saabumas kohtumisele Peruu kolleegiga Limas.
Vene president Dmitri Medvedev saabumas kohtumisele Peruu kolleegiga Limas. Foto: AFP / Scanpix

Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev sõitis ametlikule visiidile Ladina-Ameerikasse, kus ta külastab kokku nelja riiki, nende seas ka USA ülemvõimule vastanduvat Venezuelat ja kommunistlikku Kuubat.

Peruust ringsõitu alustanud ja täna Brasiiliasse jõudnud Medvedev märkis, et praegu on aeg taaselustada head kontaktid nende Ladina-Ameerika riikidega, millega Moskval olid lähedased sidemed ka Nõukogude aegadel, vahendas AFP.

«Üks minu seatud põhimõtteid oli arendada sidemeid riikidega, kellega me sooviksime omada privilegeeritud suhteid,» märkis president ühele oma varasemale kõnele viidates. Nõukogude Liidu endiste vabariikide kõrval on tema sõnul sellisteks maadeks just Ladina-Ameerika riigid.

«Paljudega neist riikidest olid meil Nõukogude perioodil üsna võimsad ja tõsised suhted. Nüüd on tulnud aeg neid suhteid taastada,» rõhutas Vene president, kes ei välista aga enda sõnul paremaid sidemeid ka Ameerika Ühendriikidega.

Medvedevi ringsõidus näevad paljud vaatlejad siiski Moskva kavatsust viia vastasseis otse Washingtoni ukselävele, mis oleks vastuseks USA sammudele Venemaa naabrite juures. Venezuelasse saabuvad juba homme ka Vene sõjalaevastiku alused, mis võtavad osa ühisõppustest Kariibi merel.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles