USA lubas Indiale terrorismivastast abi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India sõjaväelased Taj Mahal Palace´i juures.
India sõjaväelased Taj Mahal Palace´i juures. Foto: Reuters / Scanpix

Ühendriikide praegune ja tulevane president mõistsid India finantspealinnas Mumbais toimunud rünnakud hukka, lubades India valitsusele terrorismivastast abi.


Valge Maja ametlikus avalduses teatati, et riikliku julgeolekunõukogu liikmed otsustasid Indiale saata abi ning teha kõik võimaliku Ühendriikide kodanike turvalisuse ja julgeoleku tagamiseks, vahendas AFP.

Kohtumisest võtsid osa nõukogusse kuuluvad terrorismitõrje- ja luureagentuuride esindajad ning välis- ja kaitseministeeriumi ametnikud.

Valge Maja esindaja Tony Fratto kinnitusel mõistab Ühendriikide praegune valitsus India rahanduskeskuses Mumbais asetleidnud ohvriterohked rünnakud hukka.

Tulevase presidendi Barack Obama üleminekumeeskonna esindaja Brooke Andersoni teatel mõistis tsiviilisikute vastu suunatud rünnakud hukka ka jaanuaris ametisse astuv Obama. Tema sõnul on Obama oma mõtetes ja palvetes hukkunute, nende perekondade ja India rahvaga.

«Need koordineeritud rünnakud süütute tsiviilisikute vastu demonstreerivad terrorismi sünget ja edasilükkamatut ohtu,» lisas Anderson CNN Newsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles