Medvedev reastas Vene kolm põhihäda: lollid, maanteed ja korruptsioon

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi sõnul on riigil kolm põhilist häda : lollid ja maanteed, lisaks korruptsioon.

Habarovski ajakirjanikud tahtsid teada, kas riigi põhihädade loetelu on riigipea hinnangul tänaseks päevaks muutunud või mitte, vahendas RIA Novosti. «Kui ma ütlen, et see on täiesti muutunud, siis te ei usu mind.»

Presidendi sõnul pole klassikaline komplekt kahe esimesega kuhugi kadunud, seda täiendab ta kolmanda ja suisa ajaloolisega.

«Sõitsin kohale, istusin autosse – vahetevahel istun ise roolis, vahetevahel olen reisija. Kohe on näha, kuidas kuberner selle teemaga on tegelenud, juba esimeste meetrite järgi.»

Presidendi sõnul on ka föderaalteed erinevad, need võivad olla väga halvas seisundis.

«Kui rääkida teistest hädadest, siis ma mainin ära veel ühe probleemi, millel on absoluutselt ajalooline iseloom,» ütles ta ja tsiteeris Nikolai Karamzini, et «Venemaal varastatakse!».

«See on ka probleem, mis eksisteerib mitu sajandit ja mida me pole kahjuks suutnud lahendada. Korruptsioon jääb meie ühiskonna üheks kõige ohtlikumaks ja kõige raskemaks probleemiks, kuid jällegi, mul pole häbi selle eest, mida me viimastel aastatel tegime, sest esimesena töötati välja korruptsioonivastane seadusandlus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles