Moskvas mõrvati riigiduuma töötaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene miilits operatiivautode juures
Vene miilits operatiivautode juures Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Moskvas mõrvati Venemaa parlamendi alamkoja asespiikri abi, kelle torkehaavadega surnukeha leiti tema korterist, ütlesid pealinna korrakaitsetöötajad neljapäeva õhtul.


36-aastase Aleksei Beljajevi surnukeha lebas uurijate sõnul voodis. Kohtuekspertide kinnitusel oli surma põhjuseks mitu noahaava kõhu- ja kaelapiirkonnas, vahendas

Interfax

.


Esialgse mõrvamotiivina pidasid uurijad tõenäoliseks omakasu saamist. «Sündmuskohalt leiti röövimise jälgi,» ütles riigiprokuratuuri uurimiskomitee (SKP) esindaja Vladimir Markin.

Markin lisas, et Beljajevi mõrva asus uurima SKP juht Aleksander Bastrõkin isiklikult.

Praegu tundub uurijatele, et kuritegu on pigem seotud ohvri eraelu kui tööalase tegevusega.

«Kõige usutavam on, et Beljajev tundis oma tapjat ja laskis ta ise korterisse sisse,» märkis üks operatiivorgani allikas, kes lisas, et tapmise hetkel oli Beljajev hommikumantlis.

Korter oli segi paisatud, asjad sahtlitest välja kallatud ja laiali loobitud. Esialgu pole selge, mis on kadunud, vahendas RIA Novosti allikat. Mõrvarelva ei ole leitud.

Mõrv toimus ilmselt juba ööl vastu neljapäeva. 

Üks miilitsatöötajaist ütles, et Beljajevit asusid otsima kolleegid, kui mees ei ilmunud juba teist päeva tööle, ehkki pidi tooma duumasse olulisi dokumente.

Beljajev töötas kümnest asespiikrist ühe, vasaktsentristliku erakonna Õiglane Venemaa kõrge juhi Aleksander Babakovi alluvuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles