Prantsuse mošee ette jäeti kaks verist seapead

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vereloik Montaubani mošee ees, kuhu jäeti eile kaks seapead.
Vereloik Montaubani mošee ees, kuhu jäeti eile kaks seapead. Foto: SCANPIX

Prantsuse moslemid on vihased, sest linnas, kus märtsis tappis islamist kolm dessantväelast, jäeti mošee ette kaks verist seapead.

Prantsuse moslemiusu nõukogu sõnul oli eilne mošee rüvetamine Montaubani linnas «rassistlik ja võõravihast ajendatud provokatsioon» ning nõudsid, et võimesindajad võtaksid teo eest vastutavad kiiresti kinni, vahendas The Telegraph.

Moslemid peavad praegu ramadaani ning nende jaoks sümboliseerivad sead ebapuhtust.

See oli esimene taoline intsident Tarn-et-Garonne piirkonnas, mis annab alust spekulatsioonidele, et pühaduseteotus oli protestiaktsioon märtsis toimunud tulistamisele.

Al-Qaeda tulistaja Mohammed Merah tappis Montabaunis kolm dessantväelast ja Toulouse´is kolm juudikooli õpilast ja ühe õpetaja. Mees suri, kui ta politseihaarangu käigus oma korteri aknast välja hüppas.

Seapead riputati mošee sissepääsu värava külge enne hommikuse palvuse algust ning maapinda kattis suur vereloik.

«See on põlastusväärne,» ütles mošee juht Hajii Mohamed AFP-le. «Rünnata religiooni niimoodi, ma ei saa aru, mis toimub. Inimesed kaotavad oma pea, eriti ramadaani ajal.»

Prantsusmaal elab vähemalt neli miljonit moslemit, mis on kõige suurem islamikogukond Euroopas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles