Politsei sai mafiooso kätte ema majja ehitatud punkrist

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia politseinikud
Itaalia politseinikud Foto: SCANPIX

Itaalias Calabria maakonnas võeti eile kinni üks tagaotsitumaid mafioososid Giuseppe Aquino, keda otsiti taga 2010. aastast.

'Ndrangheta üks juhtfiguuridest varjas ennast oma ema maja alla ehitatud punkris Marina di Gioiosa Ionicas, vahendas uudisteagentuur ANSA.

Prokuratuuri ametnikud ja politsei eriüksuse liikmed said mehe varjupaigast aimu jälitustegevuse ja telefonikõnede pealtkuulamise tulemusel.

Hüüdnime Hullumeelne all tuntud mafiooso püsis peidus, kuid juhtis aktiivselt narkovedu ja muid ärilisi ettevõtmisi, näiteks perekonna kontrolli all olevaid hotelle, ehitusfirmasid ja muud.

Mafiooso peidupaiga sissepääsu varjas elektrooniliselt suletud luuk. Punkris oli rikkalikult tehnikat, mis võimaldaski äritegevust koordineerida.

Maffiavastase võitlusega tegeleva prokuröri Nicola Gratteri oli tegemist klassikalise jälitustööga, vahendas The Telegraph. «See näitas taas, et jälitatav jääb oma tegevuspiirkonda ja ei saa sealt lahkuda, kuna võib siis jääda ilma juhtpositsioonist.»

Selle aasta veebruaris tabasid politseinikud Giuseppe venna Rocco ehk Koloneli. Tema varjas end punkris, mis oli ehitatud kodumaja pööningule Marina di Gioiosa Ionicas.

Eelmise aasta oktoobris leidsid politseinikud Giuseppe eramust varjendi, kuid meest ennast seal polnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles