Venemaa vallandas kosmoseametkonna juhi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kosmoselaev Sojuz.
Vene kosmoselaev Sojuz. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin vallandas pärast mitut ebaõnnestunud starti võtmetähtsusega riikliku kosmoseametkonna juhi, teatas Kreml täna.


Hrunitševi-nimelise kosmosekeskuse juht Vladimir Nesterov on ametist vabastatud, seisab 31. augusti kuupäeva kandvas seadluses, mis avaldati täna Kremli veebilehel.

63-aastane Nesterov juhtis keskust 2005. aastast. Moskvas asuv Hrunitševi-nimeline keskus on Venemaa suurim kosmoseettevõte, mis toodab ja valmistab stardiks ette kanderakette Proton.

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev kutsus eelmisel kuul kosmoseametnikke võtma vastutust kümne satelliidi kaotamise eest viimase pooleteise aasta vältel, öeldes valitsuse istungil, et ebaõnnestumiste jada “nõrgestab Venemaa mainet juhtiva kosmoseriigina”.

Meedia andmetel esitas Nesterov pärast 14. augustil toimunud nõupidamist lahkumisavalduse.

Venemaa kosmoseprogramm on olnud hädas terve rea tehniliste probleemidega, mille tulemuseks on poole tosina satelliidi ja kanderaketi kaotus viimase aasta vältel, nende seas ka Rahvusvahelisse Kosmosejaama (ISS) teel olnud veolaev Progress.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles