Colombias tapeti «Kokaiini ristiema»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Griselda Blanco
Griselda Blanco Foto: SCANPIX

Colombias Medellinis tapeti Kokaiini ristiema hüüdnime kandnud narkoparun Griselda Blanco.

69-aastane naine hukkus mootorratastel mööda sõitnud isikute kuulide läbi, edastab Miami Herald.

Colombia meedia andmetel oli naine just väljunud lihapoest kui teda pähe tulistati.

Juba varem liikus Colombia narkogängide seas jutt, et Blanco võib hukkuda niinimetatud mootorratta atentaadis, kuna Blanco oli see, kes lasi sellisel viisil oma vaenlased ära koristada.

«Üllatav on see, et teda ei tapetud varem. Tal on väga palju vaenlasi. Ta lasi mõrvata ning see, et teda võib samasugune saatus tabada, oli vaid aja küsimus,» sõnas Blanco korraldatud mõrvadega kursis olev USA Miami krimiuurija Nelson Andreu.

Blanco alustas narkoäriga üsna noorelt, kui ta elas veel Medellini slummis. Ta lõi narkokaubanduse impeeriumi, kus ühes kuus müüdi 1500 kilogrammi kokaiini. Ta oli kuritegelikus maailmas kuulus oma uuelaadsete salakaubandusmeetodite tõttu.

Blancot aitasid ta kolm poega, kes samuti mõrvati. Blanco oli kolm korda abielus ja kõik ta abikaasad hukkusid narkootikumidega seotud vägivallas. Kinnitamata andmetel tappis ta ühe oma abikaasadest ise.

Krimiuurijate arvates lasi see naine tappa umbes 250 inimest. Ta anti kohtu alla siiski vaid kahe mõrva eest. Üks tema ohvritest oli kaheaastane laps.

1985. aastal arreteeriti Blanco USAs New Yorgis. Ta saadeti seal narkokaubanduse eest 60 aastaks trellide taha. Ta jõudis ära istuda ligi 20 aastat. 2004. aastal saadeti ta USAst Colombiasse tagasi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles