Venemaa vahistas Arktika-protesti käigus kümme aktivisti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greenpeace´i aktivistid täna Gazpromi peakorteri juures Moskvas.
Greenpeace´i aktivistid täna Gazpromi peakorteri juures Moskvas. Foto: SCANPIX

Vene politsei pidas täna kinni kümme Greenpeace'i rahvusvahelist aktivisti, kes Gazpromi Moskva büroo juures protestisid puurimise vastu Arktikas.

«Protest Gazpromi büroo juures on lõppenud. Politsei võttis sanktsioneerimata protesti eest kinni kümme inimest,» ütles Greenpeace'i Arktika-kampaania Venemaa koordinaator Roman Dolgov AFP-le.

Greenpeace on alustanud tähelepanu pälvinud kampaaniat naftapuurimise vastu Arktikas, mille sihtmärkideks on lisaks Gazpromile ja Lääne naftafirmad, kaasa arvatud Shell ja Exxon.

Täna blokeerisid Vene, Saksa, Austria, Poola ja Ungari aktivistid, kellest osa oli riietunud jääkarudeks, tunniks ajaks pääsu Gazpromi büroosse, skandeerides «Päästke Arktika», jutustas Dolgov.

«Keskkonnakaitsjad on sügavalt veendunud, et naftaväljade hõlvamine tähendab Arktilise šelfi füüsilist hävitamist,» kinnitas ta.

Augustikuus jooksid Greenpeace'i aktivistid tormi Gazpromi Prirazlomnaja puurimisplatvormi Barentsi meres, rippudes terve päeva köite abil selle küljes, kui töölised neid voolikutest jäise veega kastsid ning metallitükkidega loopisid.

Mõni päev hiljem, 27. augustil, aheldasid aktivistid end puurimisplatvormi juurde teel olnud Vene aluse külge.

«See on osa globaalsest kampaaniast Arktika päästmiseks. Loomulikult ei lõpe sellised üritused praegu. See on vaid kampaania üks aste. Me võitleme edasi, kasutades rahumeelseid meetodeid,» kinnitas Dolgov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles