Itaalias algab kohus kruiisilaeva Costa Concordia õnnetuse asjus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päevitajad rannas kruiisilaeva Costa Concordia vraki lähedal.
Päevitajad rannas kruiisilaeva Costa Concordia vraki lähedal. Foto: SCANPIX

Itaalia kohus asub homme uurima, kes peaks kandma vastutust Costa Concordia laevaõnnetuse eest, mis tänavu jaanuaris nõudis 32 inimelu.

Homsele istungile Toscanas Grosseto linnas, mille lähedal hiiglaslik kruiisilaev siiani meres külili lebab, oodatakse sadu advokaate, teadlasi ja õnnetuse üleelanuid, vahendas AFP.

Kohale tulevad ilmselt ka uurimise all olevad laeva kapten Francesco Schettino, viis meeskonnaliiget ja kolm mänedžeri laeva omanikfirmast Costa Crociere. Kohus kuulab ära ekspertide järeldused õnnetuse kohta, enne kui otsustab, kes, kui üldse keegi, tuleks anda kohtu alla.

Schettinot, keda kohalik meedia nimetas 13. jaanuari õnnetuse järel Itaalia vihatuimaks meheks, kahtlustatakse muu seas evakueerimise edasilükkamises ja laeva hülgamises enne kõigi 4229 pardalolnu päästmist. Ta pandi õnnetuse järel koduaresti, kuid vabastati juulis kautsjoni vastu ning ametlikku süüdistust talle esitatud pole.

Schettino on toonitanud, et üksnes tema oskuslik manööverdamine hoidis Giglio saare lähedal ära halvima. Ta eitab laeva vabatahtlikku hülgamist, väites hoopis, et komistas ja kukkus kogemata päästepaati.

Costa Concordia vrakk loodetakse rannikult lahti tõmmata ja minema toimetada tulevaks kevadeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles