Norra politsei kahtlustab rootslast endise elukaaslase tapmises

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra politseinikud ametiauto juures.
Norra politseinikud ametiauto juures. Foto: SCANPIX

Rootsi kodanikku kahtlustatakse venelannast endise elukaaslase tapmises Norras, meedia andmetel võis tragöödia saada alguse tülist ühise lapse hooldusõiguse üle.

Norra politsei oli saanud pühapäeval kõne naiselt, kes palus korrakaitsjatelt abi vägivaldse mehe tõttu, vahendas thelocal.se. Kõne oli äkki ära katkenud, kuid seda suudeti jälitada ning politseinike andmetel helistati ühest korterist Bös, mis jääb Oslost läände.

Mehe ja tema auto otsingutele haarati kaasa Rootsi politsei, lisaks teavitati kolleege Taanis. Kirjeldustele vastav auto leiti Lõuna-Rootsis Vjäxös, Selles viibisid 45-aastane veriste riietega mees ja 11-kuune poiss, kes oli venelanna ja rootslase ühine laps.

Mehe tabamises eile puudus igasugune dramaatika, kinnitas Norra prokurör Jon H. Borgen ajalehele Aftonbladet.

Politseinikud võtsid mehe oma hoole alla. Laps anti Vjäxö sotsiaaltöötajate hoolde.

Pärast seda, kui mees oli tunnistanud üles 26-aastase naise tapmise, leiti tema kodu lähedalt Notuddeni metsast üles ka venelanna surnukeha.  

Kahtlustatava üleandmine Norra ametivõimudele peaks leidma aset juba täna. Kui mees kavatseb osutada vastupanu, siis peab väljasaatmisotsuse langetama kohus.

Norra politsei andmetel oli nii Murmanskist pärit naisel kui tema väiksel pojal Vene kodakondsus ja nad elasid siiani Oslo lähistel.

Naise advokaat Sjak R. Haaheim rääkis ajalehele Dagbladet, et endistel elukaaslastel oli olnud lahkarvamusi selle üle, kellele jääb pärast suhte purunemist laps. Paar oli läinud lahku sel suvel.

Ohvri sõbranna sõnul oli naine siiani õppinud Telemarki Ülikooli kolledžis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles