Soome Koonderakond kasvatas edumaad

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koonderakonna liider peaminister Jyrki Katainen.
Koonderakonna liider peaminister Jyrki Katainen. Foto: SCANPIX

Enne 28. oktoobril toimuvaid Soome kohalikke valimisi suurendas Koonderakond äsja avaldatud arvamusuuringu järgi oma edumaad teiste parteide ees.

Soome ajalehe Ilta-Sanomat arvamusuuring näitas, et valitsuserakonna toetus on võrreldes septembris korraldatud arvamusuuringuga tõusnud ligi protsendi võrra 22,6 protsendini. Populaarsuselt teine partei oli küsitluse järgi sotsiaaldemokraadid 19,5 protsendiga.

Kõige rohkem tõusis aga kolmanda tulemuse saavutanud opositsiooniline Keskerakond, kelle toetus tõusis võrreldes eelmise uuringuga 1,4 protsenti 17,9 protsendini.

Suurim langeja oli aga Põlissoomlaste erakond, mille toetus langes võrreldes septembriga 1,2 protsenti 13,6 protsendile, mis andis populaarsustabelis neljanda koha.

Põlissoomlastele järgnesid rohelised (9,2 protsenti), Vasakliit (8,1 protsenti), Soome Rootsi Rahvapartei (4,1 protsenti) ja kristlikud demokraadid (3,4 protsenti). Küsitlusest võttis osa tuhat inimest ja selle veamarginaal on kolm protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles