Tuhanded Sáncheze poolehoidjad kutsusid teda ametisse jääma

Copy
Pedro Sánchez.
Pedro Sánchez. Foto: Alejandro MartíNez VéLez

Tuhanded Hispaania peaministri Pedro Sáncheze poolehoidjad kogunesid laupäeval tema Sotsialistliku Partei peakorteri juurde, kutsudes teda mitte tagasi astuma seoses tema abikaasat puudutava korruptsioonijuurdlusega.

Kohus teatas kolmapäeval, et 16. aprillil alustati Sáncheze naise Begoña Gómeze suhtes eeluurimist, teda kahtlustatakse mõjuvõimuga kauplemises ja äriga seotud korruptsioonis.

Alates 2018. aastast peaministri ametis olnud 52-aastane Sánchez šokeeris samal päeval Hispaaniat, öeldes sotsiaalmeediaplatvormile X postitatud kirjas, et peatab ajutiselt ametikohustuste täitmise ja kaalub, kas jätkata valitsusjuhina.

Ta lubas teha otsuse teavaks esmaspäeval. Tavaliselt hüperaktiivne Sánchez on sestpeale vaikinud ja avalikkusest eemal.

«Ma pean pausi tegema ja järele mõtlema,» kirjutas Sánches X-is. «Pean vastama küsimusele, kas see on seda väärt, kas ma peaksin jätkama valitsuse juhtimist või sellest aust loobuma.»

Peaministri poolehoidjad kandsid laupäeval plakateid tekstiga «Hispaania vajab sind» ja «Pedro, ära meid maha jäta». Nad skandeerisid ka hüüdlauseid nagu «Pedro, liider».

Uurimine puudutab peaministri naise väidetavaid sidemeid Hispaania turismifirmaga Globalia, millele kuulub lennufirma Air Europa, kirjutas uudisteportaal El Confidencial.

Portaali andmetel on uurijad võtnud luubi alla Gómeze sidemed mitme eraettevõttega, mis viisid valitsuselt raha ja riiklike lepingute saamiseni.

Sánchez kaitses kirjas oma naise süütust ja kinnitas, et too teeb uurijatega koostööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles