Iisrael teatas Tel Avivi bussiplahvatuse korraldajate vahistamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatuses purunenud buss Tel Avivis.
Plahvatuses purunenud buss Tel Avivis. Foto: SCANPIX

Iisraeli sisejulgeolekuteenistus Shin Bet teatas eile 29 vigastatuga Tel Avivi bussiplahvatuse korraldajate vahistamisest.

Rünnaku organiseerinud rakuke võeti kinni Jordani Läänekaldal Ram Allah's mõni tund pärast kolmapäevase rünnaku toimumist, seisis Shin Beti avalduses.

Avalduse kohaselt on rakukese liikmed seotud Gazas võimul oleva islamistliku liikumisega Hamas ja Islamidžihaadiga. Kinnivõetud tunnistasid muuhulgas üles, et olid vandenõu elluviimiseks värvanud araablasest Iisraeli kodaniku, ütles Iisraeli sisejulgeolekuteenistus.

Rünnak toimus Tel Avivi kesklinnas veidi enne seda, kui Iisrael ja palestiina islamistlik liikumine Hamas sõlmisid relvarahu pärast kaheksa päeva kestnud ja rohkem kui 150 inimese elu nõudnud sõjategevust Gaza sektoris.

Telekaadritest võis näha linnaliinibussi purunenud aknaid ja moondunud keret. Bussi tuuleklaas oli täiesti katki ning maapind oli täis klaasikilde. Enamik kannatanuid pääses kergemate vigastustega.

Viimati rünnati Iisraeli bussi 2011. aasta märtsis, kui Jeruusalemmas bussipeatusse jäetud pomm bussi purustas. Hukkus üks Briti naine ja vigastada sai üle 30 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles