Põlissoomlased saavad omale konkurendi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Grupp praeguste Soome erakondade migratsioonipoliitikas pettunud inimesi moodustab uue partei Soomedemokraadid, mille eeskujuks on Rootsi Sverigedemokraterna ehk Rootsidemokraadid.

Esmalt plaanitakse kooslus registreerida ühendusena ja alustada pärast seda toetuskaartide kogumist, et siis ühendus juba parteiks registreerida, vahendab Turun Sanomat.

Praegu on teavet ettevõtmise kohta vähe. Sotsiaalmeedias liikuva informatsiooni järgi on hanke taga ka tuntud Põlissoomlaste liikmeid.

Turun Sanomatesse helistanud Soomedemokraatide aktivist eitas kuuldusi, nagu oleks ettevõtmisega liitunud Põlissoomlaste liikmeid. «Kui Põlissoomlaste ridadest tahab keegi meiega liituda, siis ta on teretulnud, aga meie inimesi kogumas ei käi,» lisas nimetuks jäänud aktivist. .

Seda, et Soomedemokraatide vastu tunnevad huvi motojõukude juhtfiguurid või skinhead'id, nimetas ta «täielikuks lolluseks».

Soomedemokraatide esindaja väitel kuuluvad nende sekka «isamaalised inimesed, kes tahavad esmajoones ajada oma maa elanike asja». Suurimaks ideoloogiliseks erinevuseks Põlissoomlastega on aktivisti sõnul immigratsiooni kritiseerimise aste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles