Tai meeleavaldajad läksid laiali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai sõdurid täna Bangkoki kesklinnas puhkehetkel.
Tai sõdurid täna Bangkoki kesklinnas puhkehetkel. Foto: AP / Scanpix

Valitsusvastased meeleavaldajad Bangkokis on hakanud täna lahkuma oma tugipunktist Tai peaministri residentsi ümbruses pärast seda, kui protestijate liidrid andsid neile käsu laiali minna, et vältida sõjaväepoolseid repressioone.


Sajad 2006. aastal kukutatud Tai peaministri Thaksin Shinawatra punastes särkides toetajad asusid pärast teadaannet valitsushoone eest lahkuma, ehkki mõned jäid paigale, et muusika saatel tantsida ja plaksutada, teatasid AFP korrespondendid.

«Oleme otsustanud laiali minna, kuna tahame vältida elude kaotust,» ütles üks valitsusvastaste juhtidest Prateep Ungsongtham Hata AFP-le. «Meie meeleavaldajad tõesti tahavad võidelda ja end ohverdada, nii et meie eesmärk on katastroofi vältida.»

Otsus ajutiselt laiali minna saabus pärast seda, kui sajad sõdurid koos kümnete soomukitega tihendasid kontrolli täna hommikul valitsushoone juurde alles jäänud umbes 2000 protestija üle.

Prateepi sõnul ei tähenda see siiski, et valitsuvastased alla annavad. «Me ei anna alla, me ajame kogunemise laiali, sest me pole midagi valesti teinud,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles