Bulgaaria pealinnas käib prügisõda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boiko Borisov.
Boiko Borisov. Foto: Reuters / Scanpix

Sofia linnapea Boiko Borisov on enne suvel riigis toimuvaid valimisi astunud rivaalitsevast parteist Bulgaaria peaministri Sergei Stanisheviga tulisesse vaidlusse pealinna prügikorralduse pärast, vahendas BalkanInsight.


Stanishevi sotsialistlik valitsus teatas eelmisel nädalal, et Sofia veninud prügivedu märtsikuus muutus ohtlikuks inimeste tervisele ja kuulutas linnas välja kriisiolukorra. Kohalik omavalitsus nõudis aga, et erimeetmed lõpetataks.

«Sõda on sõda,» kommenteeris Borisov vahetult enne linnavolikogu istungit. Stanishevi mõtteid linna prügisüsteemi uuendamiseks spetsiaalne töörühm luua, et jätkusuutlik lahendus välja mõelda, nimetas ta valimiseelseks mõttetuseks.

Sofia prügikastid ja konteinerid ajasid märtsikuus nädalate kaupa üle ääre, kui Borisov katkestas kokkuleppe ühe peamise prügifirmaga.

Linn on pärast seda sõlminud lepingud uute prügivedajatega ja probleem on oluliselt leevenenud.

Endine ihukaitsja Borisov on oma värvika keelepruugi ja temperamendi tõttu üks Bulgaaria populaarsemaid poliitikuid.

Tema parempoolne partei võidaks praeguste küsitluste järgi Stanishevi sotsialistide ees nii Euroopa Parlamendi valimised juunis kui üldvalimised juulis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles