Kasekamp: USA-Vene suhted ei parane

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kasekamp.
Andres Kasekamp. Foto: Sille Annuk

Eesti Välispoliitika Instituudi politoloog Andres Kasekamp usub, et USA ja Venemaa suhted ei parane kiiresti, vaid vaja on uut tonaalsust, teatas

ERR Uudised

.

«Põhiprobleemid nende kahe riigi vahel oma olemuse poolest ei muutu: ühest küljest on USA välispoliitika muutunud pragmaatilisemaks, kuid Obama lähenemine Venemaale on olnud vaid tuumarelva piiramise küsimuses,» rääkis Kasekamp «Välisilmas».

«Tõsisema küsimuse puhul nagu näiteks Gruusia või raketikilbi paigutamine Tšehhisse või Poolasse, ei ole uus algus nii lootustandev kui paistab,» lisas ta.

Rääkides sellest, et USA kaotas osaliselt piiranguid seal elavatele kuubalastele, ei usu Kasekamp, et USA üleöö piirangud Kuuba suhtes kaotaks.

«Sisulised probleemid nende riikide vahel on olemas, see oli lihtsalt tonaalsuse muutmine. Mingit kiiret suhete parandamist ma ei usu, USA žest oli vajalik, et luua positiivne foon USA tippkohtumiseks,» rääkis politoloog.

USA presidendi Barack Obama senise poliitika kohta ütles Kasekamp, et kui ootused uue poliitika suhtes olid suured, siis stiili poolest on muudatused tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles