Rootsi sarimõrvar nõuab uut kohtuistungit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi lipp
Rootsi lipp Foto: Caro / Scanpix

Rootsi tuntuim sarimõrvar Thomas Quick nõuab uut kohtuistungit ja soovib kõik oma ülestunnistused tühistada, vahendas kohalik meedia.


Quick on süüdi tunnistatud kaheksas mõrvas, mis ta sooritas aastatel 1976-1988.

Mehe advokaat nõudis esmaspäeval uut istungit seoses 1988. aastal aset leidnud Iisraeli turisti tapmisega, kuid protest kavatsetakse anda sisse ka ülejäänud seitsme juhtumi puhul. Quicki sõnul pole ta sooritanud ühtki neist mõrtsukatöödest.

Thomas Quick tunnistas kunagi mõrvad üles ja rääkis, et on tapnud veel paarkümmend inimest, kuid nüüd lükkas mees räägitu tagasi. Jõulude ajal Rootsi televisioonis esitatud dokumentaalfilmis räägib mees, et tunnistas mõrvad üles, sest oli ravimitest segi ja politsei mõjutas teda koos psühholoogidega.

Mehe kaitsja Thomas Olssoni hinnangul ei räägitud kohtule ka seda, et Quick oli kasvanud äärmiselt vägivaldses perekonnas ja tema kallal oli tarvitatud seksuaalset vägivalda. Nii võisid tema ülestunnistused olla pärit allasurutud mälestustest.

Nende mõrvade seas, mille Quick üles tunnistas, kuid mille eest teda süüdi ei mõistetud, on ka Soomes sooritatud veretöid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles