Pakistan kutsus India Islamabadi suursaadiku vestlusele

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani sõdurid kannavad seerant  Mohyuddini kirstu. Väidetavalt tapsid India sõdurid pakistanlase Hotspringi sektoris Battalis, mis jääb Pakistani kontrolli all olevasse Kashimiri osasse.
Pakistani sõdurid kannavad seerant Mohyuddini kirstu. Väidetavalt tapsid India sõdurid pakistanlase Hotspringi sektoris Battalis, mis jääb Pakistani kontrolli all olevasse Kashimiri osasse. Foto: SCANPIX

Pakistan kutsus välja India suursaadiku Islamabadis, et väljendada protesti veel ühe Pakistani sõduri tapmise üle, mis väidetavalt oli teine India sõdurite korraldatud piiriülene konflikt Kashmiris.

Pakistani teatel tapeti sõdur eile, vahendas AFP. Tegemist oli kolmanda verise intsidendiga ja neljanda surmajuhtumiga viie päeva jooksul vaidlusaluses regioonis Himaalajas.

«Me kutsusime India suursaadiku välisministeeriumi, et avaldada protesti tulistamise pärast kontrolljoonel. Ta on siin ja kohtub just praegu välisministriga,» ütles Pakistani välisministeeriumi pressiesindaja Moazzam Ahmed Khan.

Pakistani kinnitusel sai sõdur surma India sõdurite püssikuulide tõttu, kusjuures Pakistan tulistamist ei provotseerinud.

India armee pressiesindaja versiooni järgi avas Pakistan tule ja India sõdurid vastasid sellele.

Ameerika Ühendriigid on soovitanud tuumariikidel võta pinged militariseeritud kontrolljoonel, mis de facto jagab Kashmiri kaheks, maha.

India teatas teisipäeval, et Pakistani väed lasid maha kaks nende sõdurit, kusjuures neist ühel oli veel ka pea maha raiutud. Pakistan kinnitas, et pole juhtunuga seotud.

Pühapäeval süüdistas Pakistan Indiat piiriintsidendis, kus hukkus üks ja sai haavata veel üks pakistanlasest sõdur. India väitel oli aga tegemist vastutulega

Valdavalt moslemitega asustatud Kashmir on olnud India-Pakistani kolmest sõjast kahe peapõhjuseks ja seda pärast Suurbritannia ülemvõimu alt vabanemist aastal 1947.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles