Paraguay presidenti tabas isadusskandaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paraguay asepresident ütles eile, et on valmis asuma riigijuhiks, kui isadusskandaali sattunud president Fernando Lugo peaks tagasi astuma. Kolm naist on viimase nädala jooksul teatanud, et on endise preestri Lugoga lapse saanud.


Lugo käitumises enda sõnul pettunud asepresident Federico Franco ütles ajakirjanikele, et on valmis nii moraalselt kui füüsiliselt presidendiks hakkama, vahendas AFP.

Siseminister Rafael Filizzola on öelnud, et põhiseaduse kohaselt ei saa seksiskandaal olla põhjus, miks Lugot ametist tagandada.

Ühes Paraguay vaeses piirkonnas San Pedro kogudust aastatel 1995 kuni 2004 juhtinud Lugo loobus jumalateenri ametist 2007. aasta detsembris, mil teatas otsusest presidendiks kandideerida.

Seni vaid ühe naise väiteid kinnitanud ning tema ligi kaheaastase lapse isadust tunnistanud Lugo väitis süüdistuste ilmnedes esmalt, et on langenud opositsiooni laimukampaania ohvriks, ent võttis oma sõnad juba mõne päeva möödudes tagasi, selgitades, et nõrkuse hetkel võib igaüks ahvatlusele järele anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles