Tuhanded kambodžalased kogunevad endise kuninga tuhastamisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tundanded kambodžalased täna krematooriumijärjekorras seismas, hoone sees saab näha endise kuninga Norodom Sihanouki sarka.
Tundanded kambodžalased täna krematooriumijärjekorras seismas, hoone sees saab näha endise kuninga Norodom Sihanouki sarka. Foto: SCANPIX

Tuhanded kambodžalased kogunesid täna endise kuninga Norodom Sihanouki tuhastamisele kuningalossi lähistel pargis.

Kremeerimine on osa nädal aega kestvast matusetseremooniast, mis algas reedel suurejoonelise rongkäiguga ning lõpeb neljapäeval, kui kuninga tuhk toimetatakse paleesse.

2004. aastal troonist loobunud Sihanouk suri mullu oktoobris Pekingis 89-aastaselt.

Tuhanded inimesed ootasid terve nädalavahetuse tuhastamispaiga läheduses, et heita pilk armastatud monarhi kullatud kirstule.

Matusenädala igal õhtul on Phnom Penhis toimunud suurejooneline ilutulestik. Leinajad on kogunenud ka kuningalossi juurde, kus palvetatakse, põletatakse viirukit ning asetatakse Sihanouki portreede ette lootoseõisi.

Pärast buda munkade usutalitusi süütavad tuleriida sümboolselt Sihanouki lesk Monique ja poeg, praegune kuningas Norodom Sihamoni. Tuhastamistalituse täpseid üksikasju hoitakse saladuses.

Tseremoonial osalevad lisaks Kambodža liidritele teiste seas Prantsuse peaminister Jean-Marc Ayrault, Jaapani prints Akishino ja mitme Kagu-Aasia riigi juhid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles