Transnistria kavandab Vene lipuvärvides «rahvuslippu»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Moldova separatistliku Transnistria piirkonna parlamendiliikmed tegid ettepaneku võtta lisaks nn riigilipule kasutusele ka Vene riigilipu värvides rahvuslipp, teatas esinduskogu pressiteenistus esmaspäeval.


Ettepaneku kohaselt kujutaks Transnistria rahvuslipp endast kolme horisontaalse triibuga kangast - ülemine triip oleks valge, keskmine sinine ning alumine punast värvi, nagu Vene Föderatsiooni lipulgi.

Parlamendienamuse (fraktsioon Uuenemine) algatus näeb ette ka sümboolikaseaduse muutmist ning enne parlamendis arutamist on kavas korraldada ka ulatuslik avalik arutelu.

Selgituskirjas osutatakse, et «valge-sini-punane lipp on Nõukogude Liidu õigusjärglase, Venemaa Föderatsiooni riiklik sümbol. Venemaa aga on garantriik, kellega taasühinemise poole püüdleb Transnistria rahvas».

Ettepaneku autorid väidavad, et «sellist otsust nõuab ühiskond 2006. aasta referendumi tulemusi ning Venemaa Föderatsiooni jõupingutusi rahu kindlustamisel arvesse võttes».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles