Vene sõjalaevastiku kopter uppus merre

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene mereväe helikopter Helix KA-27 missioonil.
Vene mereväe helikopter Helix KA-27 missioonil. Foto: AFP / Scanpix

Kaliningradi oblasti juures täna katselennu ajal alla kukkunud sõjalaevastiku helikopter Ka-27 Helix uppus, kuid sellel viibinud viis inimest päästeti.



Vene kaitseministeeriumist kinnitati õnnetuse toimumist ning juhtunu asjus on algatatud ka kriminaalmenetlus sõjalennuaparaatidega lendamise reeglite rikkumise ja ettevaatamatuse sätte alusel, vahendas Interfax.

Balti laevastiku kopter pidi pärast mere kohal lendu maanduma Jaroslav Mudrõi nime kandvale alusele, ent kaotas juhitavuse ja kukkus kümne kilomeetri kaugusel rannikust merre.

Hiljem teatati, et kopteri tiiviku labad riivasid maandumisel laeva pealisehitust ning õhumasin kukkus esmalt laeva tekile ja sealt edasi merre, kus see uppus.

Kõik ekipaaži viis liiget tõmmati elusalt veest välja ning nende seisund on rahuldav. Kopteriõnnetuse põhjus pole veel selge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles