Hageli visiidi ajal leidis Kabulis aset enesetapurünnak

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani rahvusarmee sõdurid eemaldavad kaitseministeeriumi peavärava juures Kabulis aset leidnud enesetapurünnakus hävitud autot.
Afganistani rahvusarmee sõdurid eemaldavad kaitseministeeriumi peavärava juures Kabulis aset leidnud enesetapurünnakus hävitud autot. Foto: SCANPIX

Kabuli kesklinnas kaitseministeeriumi juures hukkus täna USA uue kaitseministri Chuck Hageli visiidi ajal enesetapurünnakus üheksa inimest.

Jalgrattal ründaja õhkis end hoolikalt valvatava ministeeriumi peasissepääsu juures. Plahvatuse korraldamise võttis omaks Taliban, teatades, et see on sõnum eile õhtul Afganistani saabunud Hagelile.

Tugeva plahvatuse järel oli sündmuspaigal kuulda tulistamist, julgeolekujõud sulgesid ministeeriumi ümbruse tänavad.

Hagel viibis rünnaku hetkel ministeeriumist kilomeetri kaugusel USA käsutuses olevas hoones. Teda saatvad ajakirjanikud kinnitasid, et Ühendriikide kaitseminister ei ole ohus.

«Minister oli briifingul, kui vahejuhtum aset leidis. Briifing jätkus katkestamatult,» ütles pressiesindaja.

Afganistani kaitseministeeriumi pressiesindaja Zahir Azimi ütles ajakirjanikele, et ründaja saabus sündmuspaigale jalgrattaga ja lasi end ministeeriumi väravast 30 meetri kaugusel õhku.
Politsei avalduses öeldi, et surma sai üheksa tsiviilisikut ja vigastatuid on 13, nende hulgas kaks sõjaväelast.

Talibani kõneisik Zabiullah Mujahid ütles AFP-le: «See ei olnud otseselt temale (Hagelile) suunatud rünnak, vaid me tahtsime saata sõnumi, et oleme alati suutelised ründama Kabuli, isegi kui seal on mõni kõrge USA ametiisik.»

Kümne päeva eest ametisse vannutatud Hagel külastab Afganistani seoses USA ja NATO plaaniga oma väed 2014. aasta lõpuks riigist välja viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles