Liisi Poll: esimene aasta, sama poliitika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Poll.
Liisi Poll. Foto: Peeter Langovits.

Dmitri Medvedevi esimene aasta presidendina on möödunud ja endiselt kihab välispress küsimusist, kui palju riigipeal Venemaal tegelikku võimu on ning kes riiki valitseb.

Kuigi Venemaa ajakirjandus kiitis eile Medvedevit iseseisvuse ja julgete sammude eest, on poliitikat samme kokku võttes on vastus siiski selge - Medvedevi ajastu on olnud Vladimir Putini aja orgaaniline jätk.

Piisab kasvõi sellest, et vaadata inimõiguste organisatsiooni Amnesty International andmeid, kelle sõnul kasvab vägivald ajakirjanike, juristide ja opositsiooniaktiviste vastu Venemaal hoolimata sellest, et Medvedev on öelnud mõne vargse sõna inimõiguslaste kiitmiseks. Ka Vene inimõiguslased ja kodanikuaktivistid ise kinnitasid ajalehele New York Times, et soov Putini ja Medvedevi erinevusi näha on mõnikord nii suur, et tihti mõeldakse suur sisu lihtsalt väikestele tähtsusetutele sammudele külge.

Ehk nagu ütles opositsiooniaktivist Garri Kasparov - muutuste märkamiseks oleks vaja mikroskoopi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles