Türgi tulistas suurtükkidest Iraagi Kurdistani

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurdistani Tööpartei (PKK) võitlejad.
Kurdistani Tööpartei (PKK) võitlejad. Foto: SCANPIX

Türgi väed tulistasid eile suurtükkidest Põhja-Iraaki, soovides ilmselt hirmutada Ankaraga rahukõnelusi alustanud kurdi sisse, ütlesid julgeolekuallikad ja mässulised täna AFP-le.

Tulistamine inimohvreid ei põhjustanud.

Kurdide vangistatud liider Abdullah Öcalan kuulutas eelmisel nädalal välja relvarahu, tekitades lootuse, et kolmkümmend aastat kestnud ja 45 000 inimese elu nõudnud konflikt suudetakse lõpetada.

Türgi sõjavägi ei ole pärast Öcalani relvarahuüleskutset Kurdistani Tööpartei (PKK) võitlejate vastu ühtki operatsiooni läbi viinud. «Eile oli piirialal suurtükituli,» ütles tundmatuks jääda soovinud PKK ametnik AFP-le. «Meie liikmeid sel ajal seal piirkonnas ei olnud.»

Mürsud kukkusid Iraagi põhjapoolseima ala, Dohuki provintsi Haftanini piirkonda. Dohuk asub autonoomses Kurdistanis, kus PKK-l on mägedes baasid.

Türgi julgeolekuallikad ütlesid, et tegemist oli «kohaliku suurtükitulega» Çukurca linnast, mis võttis sihikule sisside redupaigad. Allikate sõnul oli tulistamise eesmärgiks PKK võitlejaid Türgi poolele sisenemast heidutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles