Raport: soome-tai peredes lokkab tihti vägivald

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai naised.
Tai naised. Foto: Reuters / Scanpix

Rohkem kui sada Tai päritolu naist kannatab Soomes koduvägivalla all või on langenud seksiäri ohvriks, refereerib ajaleht Helsingin Sanomat põhjanaabrite siseministeeriumi raportit.

Lehe andmeil elab umbes 800-1200 tailannat Soomes eeldatavasti igati normaalset koduperenaise elu. Kuid arvestatav hulk on ka neid, kes kannatavad soomlasest mehe vägivalla all või peavad töötama massaažisalongi sildi all tegutsevas bordellis.

Igal kümnendal Taist Soome kolinud naisel pole püsivat elukohta või isegi elamisluba. Naised, kes on Soome sattunud soomlasega abielludes, ei saa osaleda ametlikes integratsiooniprogrammides. Raporti andmeil mehed tihtipeale lihtsalt ei lase neil seda teha.

Tai-soome peredes on vägivald tavaline. Lahutust need naised aga kardavad, hirmus jääda ilma ka Soome elamisloast. Tihti nad ei tea, et pärast lahutust võivad nad taotleda uut elamisluba.

Raport kutsub politseid üles aitama koduvägivalla all kannatavaid tailannasid ning päästma neid seksiäri võrku langemast uue elamisloa taotlemisel abistamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles