Saksa meedia pööras Ansipi visiidile vähe tähelepanu

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti peaminister Andrus Ansip eile pärast Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeliga kohtumist Berliinis pressikonverentsil.
Eesti peaminister Andrus Ansip eile pärast Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeliga kohtumist Berliinis pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

Eesti peaminister Andrus Ansipi visiit sai Saksa meedias vähe tähelepanu, teda mainiti neljas, millest kolm aga keskendusid eelkõige uudisele eile oma eelarve puudujääki 2014. aastaks vähendada lubanud Prantsusmaast.

«Otseselt Prantsusmaad mainimata täheldas Ansip: «Me loodame, et kõik Euroopa maad järgivad tulevikus varem tehtud kokkuleppeid»,» edastas Deutsche Welle eile Ansipi sõnu. Lisaks kirjutas portaal, et Merkel kiitis tugevalt väikseid ELi liikmeist Baltimaid.

Reutersi saksakeelne väljaanne pühendas Ansipile rohkem ruumi. «Liidukantsler Angela Merkel ja Eesti peaminister Andrus Ansip kiitsid vastastikku üksteise riike õige ELi poliitika eest,» kirjutas eile Reuters Deutschland. «Ma tahan veel kord sellele tunnustust avaldada, kui järjekindlalt on Eesti oma reformikava edendanud,» vahendas Reuters Merkeli eilseid sõnu.

Ansip, kes oli juba varem Reutersile antud intervjuus Merkelit tema euro-suuna eest kiitnud, rõhutas eilsel kohtumisel taas, et Saksamaa on Euroopa Liidus kõike muud kui isoleeritud. «Saksamaal on ELis väga palju sõpru,» edastas Reuters Ansipi sõnu.

Focus.de mainis Ansipit Merkeliga kohtumise kontekstis. «Me soovime Prantsusmaale muidugi edu, sõnas Merkel pärast Eesti peaministri Andrus Ansipiga kohtumist,» kirjutas focus.de., viidates Prantsusmaa lubadusele oma eelarvepuudujääk 2014. aastaks kolme protsendi piiresse saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles