Türgi siseminister: plahvatuste taga olid Assadi-meelsed rühmitused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatuste tagajärjed Reyhanlis.
Plahvatuste tagajärjed Reyhanlis. Foto: SCANPIX

Süüria piiri ääres asuvas Türgi väikelinnas Reyhanlis laupäeval korraldatud kahe pommirünnaku taga olid Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiimiga seotud rühmitused, ütles Türgi siseminister Muammer Güler.

Güler lausus riiklikule telekanalile TRT: «Oleme tuvastanud pommirünnaku läbi viinud isikud ning nende taga olevad organisatsioonid. Tegemist on Süüria režiimi ja selle luureteenistustega seotud rühmitusse kuuluvate isikutega.»

Reyhanlis sai kahes autopommiplahvatuses surma vähemalt 40 ja vigastada sadakond inimest.

Plahvatused kärgatasid tähtsast piiripunktist mõne kilomeetri kaugusel 60 000 elanikuga Reyhanli kesklinnas.

Güleri sõnul oli tegemist autopommidega. Kaks lõhkeainelastis sõiduautot plahvatasid raekoja ja postkontori lähedal, vahendas uudisteagentuur Anatolia. Raekoda sai rünnakus raskelt kannatada, edastas uudistekanal CNN Türk.

Lisaks toimus samas linnas hiljem veel üks plahvatus, mille põhjustas auto kütusepaagi lõhkemine. Siseministri väitel kolmas plahvatus eelnevatega seotud ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles