Galerii: Prantsusmaal protesteerisid tuhanded inimesed homoabielude vastu

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Turvameetmed kasutusele võtnud Pariisi tänavatel marssis täna üle 100 000 samasooliste abiellumisõiguse vastu protesteerijat.


Võimud tegid üritusel kõik, et vältida tänavavägivalla puhkemist.

Samasoolistele abiellumise ja laste adopteerimise õiguse andnud seadus võeti Prantsusmaal vastu 18. mail ning sellele eelnesid nii muudatuse pooldajate kui vastaste kuid kestnud ülesastumised.

Tänasel meeleavaldusel marssisid tuhanded vilesid ja sarvi puhuvad ning loosungeid kandvad ja hüüdvad inimesed läbi Prantsusmaa pealinna, täites tänavad roosa ja sinisega, mis on samasooliste abielude vastase liikumise ametlikud värvid.

Politsei hinnangul tuli meelt avaldama ligi 150 000 inimest, meeleavalduse korraldajad väitsid aga, et osalejaid oli miljon.

Demonstratsiooni ajaks mobiliseeriti 4500 korrakaitsjat.

Siseminister Manuel Valls hoiatas, et meeleavaldusele võivad infiltreeruda paremäärmuslikud natsionalistid, kes võivad põhjustada rahutusi ning soovitas vanematel oma lapsed ürituse ajaks igaks juhuks koju jätta.

«Me kuuleme muudkui paremäärmuslikust liikumisest, mina näen siin ainult perekondi,» sõnas meeleavaldusel osalenud Raoul, kes saabus sinna 300 kilomeetri kauguselt Dijonist.

Varajasteks õhtutundideks polnud teatatud veel ühestki intsidendist, kuigi paremäärmuslikud aktivistid olid kohal ning osad neist riputasid vahepeal sotsialistliku partei peakorterile loosungi, mis ärgitas president Francois Hollandet tagasi astuma.

Prantsusmaa on 14. riik maailmas, mis legaliseeris samasooiste abielud.

Poolas toimus Prantsuse meeleavaldust toetav solidaarsusmarss, kus osales ligi 10 000 inimest.

Täna Journal du Dimanche'is avaldatud arvamusküsitluse põhjal on aga ligi kolm neljandikku Prantsusmaa elanikest samasooliste abielude vastu protestijatest tüdinud ning leiab, et nad peaks lõpetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles