EL on valmis alustama Serbiaga liitumiskõnelusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serbia president Tomislav Nikolić.
Serbia president Tomislav Nikolić. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu (EL) liikmesriikide Euroopa asjade ministrid soovitavad neljapäeval koguneval ühenduse ülemkogul heaks kiita liitumisläbirääkimiste alustamine Serbiaga, teatasid ametiisikud.

Ministrid soovitavad avada liitumiskõnelused Serbiaga hiljemalt 2014. aasta jaanuaris, ütles ELi ametnik.

ELi laienemisvolinik Štefan Füle edastas suhtlusvõrgustikus Twitter, et tervitab kohtumise otsust kui «heakskiitu Serbia hiljutistele sammudele suhete normaliseerimiseks Kosovoga».

Serbia on oodanud otsust liitumiskõneluste alustamise kohta alates Kosovoga ajaloolise suhete normaliseerimise leppe allkirjastamist 19. aprillil.

Brüssel on aga rõhutanud, et Belgrad peab peab lepingu tingimused ellu viima, enne kui Serbia saab edasi liikuda teel ELi liikmesuseni.

Serbia president Tomislav Nikolić rõhutas Belgradis, et Serbia «on teinud kõik Euroopa perekonda astumiseks». «Olen veendunud, et Euroopa Liit annab Serbiale ajaloolise võimaluse elada väärikalt Euroopa peres,» ütles riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles