Kongo DV-st on Ugandasse pagenud 55 000 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kongo DV põgenikud.
Kongo DV põgenikud. Foto: AFP / Scanpix

Kongo Demokraatliku Vabariigi idaosast on mässuliste rünnaku eest Ugandasse põgenenud üle 55 000 inimese, teatasid täna Punase Risti ametnikud, tõstes järult varasemat hinnangut.


«Sellist hulka arvestades on vaja kiiret humanitaarabi, sest paljud põgenikud on haiged ja jätnud kõik oma isiklikud asjad Kongosse,» ütles Uganda Punase Risti ametnik Catherine Ntabadde.

Tema sõnul näitas laupäeva õhtul tehtud loendus, et Uganda piiri on ületanud 55 000 põgenikku, päev varem oli neid hinnanguliselt 30 000.

Põgenikud on üle piiri Uganda lääneossa tulvanud pärast neljapäeval aset leidnud ugandalaste juhitud Demokraatlike Liitlasjõudude (ADF) rünnakut Kongo DV Põhja-Kivu provintsis asuvale Kamango linnale.

ADF moodustati 1990. aastate keskel Lääne-Ugandas Kongo piiri lähedal asuvates Rwenzori mägedes. Osa ADF-ist liikus pärast Uganda valitsusvägede kahe aasta tagust rünnakut Kongosse.

Seni pole teada, mis põhjustas rühmituse rünnaku Kamangole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles